Vacanțele în destinații noi stârnesc curiozități noi și, evident, satisfac, fiecare, partea lor de sete de a intra în contact cu lucruri noi. Popoare, civilizații, istorii, peisaje sau bucătării.
Este bine ca înainte de plecare să ne facem un mic bagaj de cunoștințe despre destinația aleasă. Măcar strictul necesar. Aceasta ca să nu ne trezim, de exemplu, că aprindem o țigară fix unde este strict interzis și gestul sancționat.
Cum alegem destinația
Criteriul principal, după ce am stabilit că vrem o destinație unde n-am mai fost, este acela ca vacanța să fie pe placul tuturor celor care ne vor însoți.
Să presupunem că vrem o destinație litorală, cu plaje și peisaje costiere, cu plimbări cu vaporașe, cu restaurante cu meniuri pescărești și cu orașe (cel puțin unul) care să merite să fie vizitate.
Primul pas este stabilirea cât mai corectă a timpului necesar pentru a ajunge acolo. Așa putem stabili ora de plecare, astfel încât să ajungem la destinație la un moment potrivit pentru check in. Este important în cazurile în care nu ne convine poziția sau altceva la cameră iar aceasta nu este ultima liberă din hotel, deci ni se poate oferi alta.
Pentru croaziere scurte trebuie să avem clarificat unde avem cazarea, de unde pleacă vaporașele și pe la ce ore. Important pentru a nu le rata chiar pe toate că, deh, în vacanță parcă am vrea să ne trezim mai târziu. La fel și pentru orașele pe care vrem să le vizităm. Pentru ele (sau el) eu aș allege ziua în care vremea nu e perfecta pentru plajă. La fața locului.
Referitor la restaurante, întotdeauna recomand să le aflăm pe cele preferate de localnici. Cele din cele mai turistice zone ne pot face și surprise mai puțin plăcute.
Voi reveni cu noi sugestii de criterii pentru alegerea vacanțelor. Vă doresc vacanțe așa cum le visați!