Dintre superlativele Germaniei am ales să încep seria cu Opera Margravială din Bayreuth.

Din ce motive îmi e greu să mă decid. Probabil pentru că este rămasă în lista dorințelor mele de vizitare de ceva ani, de când am fost la Bayreuth dar Opera era în restaurare. Pentru că este considerată, de foarte mulți, ca fiind cea mai frumoasă sală de opera din Europa, sau chiar din lume.

Opera Margravială din Bayreuth este inclusă în Patrimoniul Mondial UNESCO din 2012.

Frumusețea ei denotă că cel ce i-a dorit existența nu a economisit nicio lescaie pentru a-și arăta pasiunea pentru arte.

De altfel, Germania este principala destinație europeană pentru pasionații de muzică clasică. Și nu numai acest gen.

Opera Margravială din Bayreuth a fost construită între 1745 și 1750 de către margravul Frederik de Brandenburg-Bayreuth, membru al Casei de Hohenzollern. Sala în formă de clopot are 500 de locuri. Clădirea a fost făcută după planurile arhitectului francez Joseph Saint-Pierre. Boazeria și ornamentele interioare, în stil baroc italian târziu a fot realizată de Giuseppe Galli Bibiena și fiul acestuia, Carlo din Bologna. Tavanul este pictat ”trompe-l’œil” creează o frumoasă iluzie de tridimensionalitate.

Bayreuth nu are doar Opera Margravială. Este un oraș cochet plin de surprise și obiective frumoase.

Dincolo de operă

Nu trebuie trecut cu vederea Palatul Hermitage și grădinile sale. Apoi Catacombele și Muzeul Berii de la vechea fabrică Maisel’s Weisse. Aici se produce în continuare bere, pe o linie care combină instalațiile moderne cu arta berarului și se produce cea mai renumită bere din grâu din Germania. L-am vizitat acum câțiva ani și merită din toate punctele de vedere. La final, noua berărie vă va uimi cu multe zeci de feluri de bere pe care le puteți gusta.

Referitor la gusturi, Bayreuth are o foarte bună ofertă culinară. Multe restaurante mai mari sau mai mici care au în meniu preparate locale. Bucătăria tradițională a Franconiei se bazează mult pe carne. Nu obișnuiesc să recomand mâncăruri pentru că, aici, gustul decide 100%. Ghidul nostru ne-a recomandat Schäufele, adică spată de porc cu șorici crocant, in sos de bere neagră, cu găluște și varză ușor călită. O minunăție! Apoi celebri Bratwurst. Probabil veți râde, ca și mine, știind că acești cârnați sunt peste tot în Germania. Ei bine, nu e chiar așa. În fiecare zonă rețeta e alta. Cei de la Bayreuth sunt mai subțirei, mai lungi, mai puțin grași și se servesc doar la pereche.

Despre bere ce să spun, sute de feluri. Încă mai sunt multe berării tradiționale care au rețetele lor de sute de ani și în oricare dintre ele ați încerca o bere, nu veți regreta.

Franconia este renumită și pentru vinurile ei, așa că, pentru buna dispoziție, sunt disponibile toate căile

Sfatul meu este să nu ocoliți Bayreuth, niciodată!

Vă doresc vacanțe reușite!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Opera din Bayreuth, exterior

Bayreuth, din grădinile Hermitage

Hermitage

Bayreuth

Fabrica de bere Maisel’s Weisse

Un colțișor cu draught-uri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dintre superlativele Germaniei
Confidențialitate și cookie-uri: acest site folosește cookie-uri. Dacă continui să folosești acest site web, ești de acord cu utilizarea lor. Pentru a afla mai multe, inclusiv cum să controlezi cookie-urile, uită-te aici: Politică cookie-uri.
Politică de confidențialitate