Antalya
Unde în România nu s-a auzit de Antalya? De mai bine de 20 de ani atrage turiștii români ca un magnet. Eu nu sunt mare fan al destinațiilor de leneveală și deloc al conceptului All Inclusive. Acum, însă, am primit o invitație la o călătorie de informare care a inclus și Cappadocia. Program destul de încărcat dar pe gustul meu.
Cum a început?
Asta se întâmpla într-o miercuri. Joi am făcut testul, vineri am primit rezultatul și sâmbătă am plecat. Zborul a fost cu Animawings, o companie tânără și cu ambiții mari. Zborul a fost OK. Din păcate am fost pe partea stângă, adică spre est, iar pozele nu aveau cum să-mi iasă bune. M-am străduit, totuși li am prins Aeroportul Henri Coandă bine iar mai departe, ce am putut. Am văzut Capul Caliacra, apoi canalul Çayağız, ce se află un pic la Est de Bosfor, Podul Osmangazi, și ce m-au mai lăsat norii. Aproape de Antalya, crestele înzăpezite ale munților mi-au confirmat că iarna avea să se hârjonească un pic cu primăvara care tocmai îi luase locul.
Am sosit!
La sosire, când a apărut luciul Mediteranei, acesta a fost secondat de luciul ”mării de plastic”. Adică marea de solarii și sere pentru că regiunea nu este doar o destinație de vacanță, este și o zonă agricolă destul de puternică. Ce se produce aici? Cam tot ce este căutat de HoReCA. Legume și fructe. În foarte multe sere, aveam să vedem în drum spre hotel, se cultivă banane. Antalya ne-a întâmpinat cu un vânt puternic și destul de rece care confirma că peste noapte, în munți, va ninge.
După amiaza am petrecut-o în Side. Vă voi povesti cum a fost. A doua zi am pornit spre Cappadocia, un alt loc fantastic al Turciei. Surprinzător de multă zăpadă. Peisajul a fost făcut și mai frumos de absolut neașteptata zăpadă.
Despre cum a fost la Cappadocia vă voi povesti într-un articol viitor.
Până atunci, fiți optimiști, vaccinați-vă și nu ratați nicio ocazie de a vă bucura de o vacanță!