fbpx

TTR – ediția februarie 2019

TTR – ediția februarie 2019

Târgul de Turism al României, adică TTR, ediția februarie 2019 își consumă ultima, astăzi, ultima pagină din cele 4 începute joi, 21 februarie.

Din păcate, în ciuda promisiunii anuale a organizatorilor, nici anul acesta nu a avut măcar o zi doar pentru specialiști, deși acest lucru este dorit de toți și în mod special de oaspeții străini care vin să-și promoveze locurile de vacanță. Poate la ediția viitoare.

La această ediție TTR a fost mai mititel decât ce am văzut acum un an dar la fel de zgomotos. Nu pricep de ce trebuie să urle muzica așa tare pentru că o pot suporta doar cei care sunt în cel mai îndepărtat colț al halei sau chiar afară. De la standul care dorește să atragă cu asta lumea cam pleacă. Ei de ce nu văd asta?

 Capitolul oaspeți străini unii au venit iar, mulți au renunțat, puțini au încercat pentru prima dată târgul. Din păcate multe zone din România au decis să nu participe la această ediție.

Problema aceasta ar trebui să fie serios analizată de către Romexpo, de către ANAT și chiar de către expozanți.

În rest, ce să zic, oferte mai atractive, mai de trecut cu vederea, unele foarte convenabile, altele nefiresc de scumpe.

M-am bucurat să revad partenerii tradiționali, parteneri mai noi și interesul pentru piața românească a noilor veniți. În zilele următoare vă voi prezenta interviurile cu câțiva dintre cei interesați de piața românească.

O surpriză pe care nu știu unde să o plasez a făcut-o tot România. Un stand cu preparate culinare tradiționale, păzit de cerberi de la deschidere până când eu nu am stat să vă, produse pe care aveai voie doar să le privești (dar nu foarte insistent) și care s-a repetat și în a doua zi de târg m-a pus pe gânduri. Mulți au zis că aceaste este reala ospitalitate românească. Așa, de fațadă, să ne fălim și să ne rămână totul nouă. De altfel cele mai scumpe oferte tot pe destinația România le-am văzut și un prieten din Irlanda care a vizitat târgul mi le-a dat ca pe o întărire a surprinderii sale că vrem de la ei oferte bune și, sinecvanon, ieftine.

Dar piața va cerne tot și, după cum se știe, ceea ce rămâne în ciur nu e dorit de nimeni, se aruncă.

Fii mereu gata de aventură!

Abonează-te și descoperă destinații noi, ponturi de călătorie și inspirație pentru următoarea ta escapadă!

Mai multe articole

A trecut și Târgul de Turism

A trecut și Târgul de Turism al României, ediția de primăvară a lui 2025. Așteptat de unii cu nerăbdare și multe vise, așteptat de alții doar ca să treacă, micul Târg a avut o ediție destul de reușită. Am zis ”micul” pentru că în comparație cu edițiile din anii 2000 este chiar minuscul. A cedat mult teren mediului on line, semn clar că turismul românesc vrea să meargă umăr la

Mai mult...

Tombola biletelor la Concertul de Anul Nou de la Viena

Tombola biletelor la Concertul de Anul Nou de la Viena se deschide astăzi. Așa cum știți, la cumpăna dintre ani, Orchestra Filarmonicii din Viena susține 3 concerte. Unul pe 30 decembrie, la ora 11:00. Unul pe 31 decembrie, la ora 19:30. Iar cel mai dorit și urmărit este pe întâi ianuarie, la ora 11:15. Orele sunt pe fusul orar al Vienei. Ce este Tombola biletelor? Este un formular on line

Mai mult...

Anii negri ai Bucureștiului

Anii negri ai Bucureștiului au fost, fără îndoială, anii ‘80. Poate mai negri decât cei din timpul războiului. Frica mergea liberă pe străzi, rânjind sarcastic oamenilor ce-și țineau privirile în pământ să vadă cât mai puțin din dezastrul din care nu găseau calea de ieșire. Acomodarea cu lumea Bucureștiului După acea primă vizită la București au mai urmat vizite scurte, de o zi, pentru cumpărături. Lucruri care nu se găseau

Mai mult...

La mulți ani, Bulgaria!

La mulți ani, Bulgaria, la a 147-a aniversare a Tratatului de la San Stefano, actul de naștere al actualului stat bulgar! Tratatul prevedea un stat care includea și Macedonia de azi, și Rumelia de Răsărit. Occidentul s-a temut, însă, de a se face un stat atât de mare sub vasalitatea Rusiei. Mai ales în Balcani. S-a încheia un nou tratat la Berlin, care i-a redus teritoriul la cel de azi.

Mai mult...

Ce știați despre Antonio Passarelli?

Ce știați despre Antonio Passarelli? Că este un Le Chef care mai dezvăluie câte un secret din lumea gastronomiei pe la diverse emisiuni la care este invitat. Ei bine, eu tot asta știam despre el, dar mai știam că e calabrez și, ca mulți calabrezi, de foarte tânăr și-a căutat un rost în lume. În Calabria, am aflat când am fost acolo, de la un alt calabrez plecat de la

Mai mult...

Am trăit s-o fac și p-asta!

Am trăit s-o fac și p-asta, deși chiar n-aș fi crezut. Am participat la o degustare de ”vinuri” fără alcool. Am pus ghilimelele pentru că vinul, pentru a fi adevărat, are alcool. Aceasta e părerea mea. Speranțele Da, eram pe Rin, pe un vas de croazieră și am auzit anunțul că la barul de la pupa va fi o degustare de vinuri. Ei, da, mi-am zis! Valea Rinului, vinuri, degustare,

Mai mult...

1 Comment

  1. elvira spune:

    Credeam că sunt eu puțin altfel, văd că nu
    Felicitări pentru articol !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Distribuie