fbpx

Secrete pentru vacanțele departe

Secrete pentru vacanțele departe

Secrete pentru vacanțele departe sunt bine să le știm. Pentru că destinațiile exotice sunt din ce în ce mai căutate de tot mai mulți români. Exotice nu chiar în sensul adevărat al definiției exotismului. Acele destinații din zone tropicale, pe insule sau atoli cu peisaj mirifice, ape limpezi și vegetație neîntâlnită pe la noi. Marea Caraibilor, Oceanul Pacific, indiferent de emisferă.

La plănuirea vacanțelor în astfel de destinații trebuie ținut cont de multe lucruri. Voi menționa și eu câteva, cu speranța că vă vor fi de ajutor, ca și în alte cazuri.

Cum alegem zborurile

În primul rând trebuie să ținem cont că astfel de vacanțe nu trebuie să fie sub 7 nopți la destinație. Drumul durează destul de mult, de regulă peste 10 ore pe sens și cu schimbarea de fus orar aceasta reduce dispoziția de vacanță, măcar în prima zi.

Eu recomand ca principal criteriu în alegerea zborurilor, durata cea mai scurtă și, pe cât posibil, cu o singură escală. Merită cele câteva sute de EUR în plus față de celelalte.

Pentru zboruri recomand să vă adresați unui agent de turism sau ticketing. Motoarele de căutare, în general, vă indică variante de zbor care chiar dacă sunt mai ieftine, nu vă sunt bune. Au fost numeroase cazuri în care variantele listate de motoarele de căutare au fost combinații de zboruri efectuate de companii aeriene care nu aveau niciun contract de colaborare între ele. Aceasta a dus la imposibilitatea efectuării vacanței. Pentru că la escală, a trebuit să se preia bagajul de la o companie aeriană și să se predea la cealaltă. Turiștii, însă, aveau nevoie de viză pentru a intra pe teritoriul țării respective, viză pe care nu o aveau, neștiind acest amănunt.

Apoi e bine de știut că sunt companii care cochetează mai mult cu ”categoria Low Cost”.  La acestea, confortul oferit nu este cel mai potrivit pentru un zbor lung. Să nu vă treziți că 7-8 ore vă veți dori ”să dați orice sau oricât” doar să scăpați de poziția incomodă. Serviciile la bord neincluse în prețul mai mic al unui bilet s-ar putea să transforme acel preț mic într-unul mai mare decât al unuia scump. La un zbor de peste 4 ore e nevoie de servicii la bord.

De unde ne informăm?

De asemenea, nu trebuie neglijată calitatea informațiilor necesare pentru tot parcursul călătoriei, calitate care la agenții de turism este clară. Este greu de înțeles cum unii călători acordă atât de multă credibilitate informațiilor postate de cineva care nu are nicio responsabilitate în fața lor. Aceasta în defavoarea informațiilor oferite de o agenție de turism. Nu e rău să țineți cont de faptul că nici agenții de turism nu obțin informațiile gratis, iar filtrarea și actualizarea lor înseamnă muncă. Munca aceea ne este utilă nouă, călătorilor.

Sperând că vă vor fi utile aceste secrete pentru vacanțele departe, vă doresc să aveți mereu vacanțele visate!

 

Fii mereu gata de aventură!

Abonează-te și descoperă destinații noi, ponturi de călătorie și inspirație pentru următoarea ta escapadă!

Mai multe articole

La mulți ani, tuturor grecilor!

La mulți ani, tuturor grecilor, la mulți ani, Ellada! Grecia sărbătorește momentul când Mitropolitul Germanos de Patras, la Mănăstirea Sfânta Lavra, în Peloponez, a proclamat începerea revoluției de eliberare de sub jugul otoman. ”Libertate sau moarte” a fost deviza lansată de acesta. A fost o luptă grea care a cerut multe sacrificii. Nafplio a devenit în 1821 prima capitală a Greciei moderne. Peloponezul a fost prima regiune eliberată. I-au urmat

Mai mult...

Orașul pe care l-am iubit pe cât l-am urât. Amintiri despre București

Orașul pe care l-am iubit pe cât l-am urât. Amintiri despre București. Prima dată am mers la București prin ‘68, sau ’69. Aveam trei sau patru ani. Auzisem de București de pe la televizor și radio. Habar n-aveam ce era exact. Știam că mergem la Nașu’. Nașul de cununie al părinților mei care se mutase acolo. Și pe care nu mi-l aminteam. Îl văzusem prin pozele de la botezul meu

Mai mult...

Ce facem cu turismul?

Ce facem cu turismul? Este o întrebare legitimă, mai ales când vedem că România, joacă în hora turismului mondial după altă muzică. Și în felul ei ancestral: ”un pas înainte și doi înapoi”. Alții văd altfel? Toate țările din lume clasifică turismul printre primele 3 cele mai importante ramuri ale economiilor lor, care trebuie dezvoltate. De ce? Astăzi informația și, mai ales pozele frumoase ajung de la un pol al

Mai mult...

Ce știați despre Antonio Passarelli?

Ce știați despre Antonio Passarelli? Că este un Le Chef care mai dezvăluie câte un secret din lumea gastronomiei pe la diverse emisiuni la care este invitat. Ei bine, eu tot asta știam despre el, dar mai știam că e calabrez și, ca mulți calabrezi, de foarte tânăr și-a căutat un rost în lume. În Calabria, am aflat când am fost acolo, de la un alt calabrez plecat de la

Mai mult...

Românii în Statele Unite fără viză

Românii pot călători în Statele Unite fără viză, începând cu 31 martie 2025. Așa a anunțat Departamentul pentru Securitate Internă al SUA. Aceasta ca urmare a anunțului Departamentului de Stat al SUA care în 27.11.2024 spunea că în anul fiscal 2024 (01.10.2023 – 30.09.2024) rata de refuz pentru cetățenii români a scăzut sub 2,61%. Astfel a fost îndeplinită una din cerințele principale de intrare în Programul Visa Waiver Totuși ei

Mai mult...

La mulți ani, Bulgaria!

La mulți ani, Bulgaria, la a 147-a aniversare a Tratatului de la San Stefano, actul de naștere al actualului stat bulgar! Tratatul prevedea un stat care includea și Macedonia de azi, și Rumelia de Răsărit. Occidentul s-a temut, însă, de a se face un stat atât de mare sub vasalitatea Rusiei. Mai ales în Balcani. S-a încheia un nou tratat la Berlin, care i-a redus teritoriul la cel de azi.

Mai mult...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Distribuie