fbpx

La Forchetta cu alt decor și noutăți

Acum câțiva ani, în peisajul restaurantelor din Alexandria apărea ”La Forchetta”, pregătită, la acea vreme, să aducă alexăndrenilor, pe lângă rețete facute la un nivel mai apropiat de un ”Le Chef”, pizza făcută conform  regulilor ei.

12

Da, aveau cea mai bună pizza și nu numai. A fost, din punctul meu de vedere, o reușită, un câștig pentru conturarea unei culturi gastronomice a locuitorilor unei urbe extrem de bine conservate și scoase din rândul lumii, mai ales în ultimii 27 de ani.

Acum, La Forchetta s-a reinventat, a schimbat decorul și o parte din menu, adică a renunțat la unele din rețetele bucătăriei casnice și a introdus rețete din bucătării mai îndepărtate de stilul nostru gastronomic, mai ales mexicane.

6

4

Am încercat câteva preparate, am testat un pic serviciile și încep să conturez o opinie. Calitate preparatelor culinare este bună și foarte bună, personalul este amabil, dar parcă un pic cam timid, atmosfera oferită de designul interior este caldă, primitoare, tinerească și nostalgică în egală măsură, dar mai ales originală și ieșită din ”tiparele” urbei în care copy-paste sufocă de 27 de ani ”visul american” local.

2

Fotografiile vechi din anii de glorie ai orașului și portretele realizate de o tânără alexăndreancă ce s-a dedicat artei fotografice dau viață și o atmosferă specială micului restaurant.

Noua La Forchetta mi-a răscolit amintirile și m-a purtat prin micile și primitoarele localuri din spațiul mediteranean, mi-a readus în memorie atmosfera caldă a celebrelor stuberl din zona alpină.

7

8

Spuneam că am testat un pic serviciile și bucătăria. Ei bine, preț de vreo 7-8 zile, am încercat diverse preparate din meniu și de vreo 3 ori ”meniul de prânz”, am testat serviciile înlocal și serviciul de cathering.

La Forchetta este altceva decât ce am mai văzut în orașul nostru prăfuit.

Calitatea preparatelor, după gustul meu, este de la bună în sus.

Recomand Diavolita, Quesadilla, Scalopine al limone.

9

Nu pun în competitie preparatele din bucătăria românească pentru că, fiind roman și obișnuit cu ele, nu pot fi decât subiectiv. Pot afirma că cele 3 ciorbe testate sunt de nota 10, împreună cu toate preparatele din bucătăria noastră.

Despre pizza, n-am cuvinte. Le-am testat pe toate. Cea mai bună din oraș!

Un alt aspect important este că prețurile sunt corecte și oneste la tot ceea ce oferă.

Sfaturi nu le dau, dar dacă tot au preluat halbele congelate de la greci m-aș bucura dacă ar face o plimbărică și prin bucătăria grecească.

Să îi urăm success și să sperăm că își va menține linia.

11

Fii mereu gata de aventură!

Abonează-te și descoperă destinații noi, ponturi de călătorie și inspirație pentru următoarea ta escapadă!

Mai multe articole

Galați de la candidat la a fi capitală la oraș muncitoresc

Galați de la candidat la a fi capitală la oraș muncitoresc, cam acesta i-a fost destinul. La Galați fusesem o singură dată, în studenție, prin 1987. La o nuntă. Am ajuns pe întuneric iar la gară ne-a așteptat cineva care ne-adus direct într-un cartier muncitoresc, cu blocuri cu patru etaje care umpluseră toată România. După nuntă am plecat direct la gară și p-aici ți-e drumul. Ce știam, la ce mă

Mai mult...

La mulți ani, Irlanda, la mulți ani ani, irlandezilor!

La mulți ani, Irlanda, de ziua Sfântului Patrick, ziua irlandezilor de pretutindeni! Irlanda m-a impresionat foarte mult. Peisaje extraordinare, peste tot înconjurat de verde, curățenie, case superbe și multe, multe altele. Dublinul este absolut fantastic, unic, plin de viață și lipsit de somn. Diminețile te trezești în acordurile muzicii de calitate interpretate cam peste tot de tineri ce caută consacrarea. Flori peste tot, Oameni amabili și, pe străzi, doar fețe

Mai mult...

Ce știați despre Antonio Passarelli?

Ce știați despre Antonio Passarelli? Că este un Le Chef care mai dezvăluie câte un secret din lumea gastronomiei pe la diverse emisiuni la care este invitat. Ei bine, eu tot asta știam despre el, dar mai știam că e calabrez și, ca mulți calabrezi, de foarte tânăr și-a căutat un rost în lume. În Calabria, am aflat când am fost acolo, de la un alt calabrez plecat de la

Mai mult...

Am trăit s-o fac și p-asta!

Am trăit s-o fac și p-asta, deși chiar n-aș fi crezut. Am participat la o degustare de ”vinuri” fără alcool. Am pus ghilimelele pentru că vinul, pentru a fi adevărat, are alcool. Aceasta e părerea mea. Speranțele Da, eram pe Rin, pe un vas de croazieră și am auzit anunțul că la barul de la pupa va fi o degustare de vinuri. Ei, da, mi-am zis! Valea Rinului, vinuri, degustare,

Mai mult...

La mulți ani, tuturor grecilor!

La mulți ani, tuturor grecilor, la mulți ani, Ellada! Grecia sărbătorește momentul când Mitropolitul Germanos de Patras, la Mănăstirea Sfânta Lavra, în Peloponez, a proclamat începerea revoluției de eliberare de sub jugul otoman. ”Libertate sau moarte” a fost deviza lansată de acesta. A fost o luptă grea care a cerut multe sacrificii. Nafplio a devenit în 1821 prima capitală a Greciei moderne. Peloponezul a fost prima regiune eliberată. I-au urmat

Mai mult...

2 Comments

  1. livia spune:

    retetele de pizza de la Alexander club sunt facute tot de Dan ,si pe la minerva si pe unde a mai trecut au mai ramas frimituri in urma lui

    • Florentin Mocanu spune:

      Buna seara!
      Dan este prietenul meu si, atunci cand vrea sa faca ceva, face preparate extraordinare. Cu toate astea, indraznesc sa spun ca la localurile enumerate de dumneavoastra pizza nu e pe gustul meu.
      Cu stima,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Distribuie