fbpx

Germania Culinară – conferința de presă a Biroului Național de Turism al Germaniei

Germania Culinară – conferința de presă a Biroului Național de Turism al Germaniei

Germania este o destinație de vacanțe reușite.

GNTB, adică Biroul Național de Turism al Germaniei, a avut conferința de presă anuală la București pentru a ne spune ce e mai e nou, ce au mai făcut pentru turism și ce le-a oferit el în schimb.

Anul acesta, tema principală a turismului german este Germania Culinară și aici chiar e de vorbit la infinit.

La Dialogue Social Bar, intr-o atmosferă plăcută, intimă și, cu siguranța că vom simți gustul bucătăriei germane subliniată de însuși Petrișor Tănase, simpaticul Le Chef care a studiat arta culinară germană chiar la Berlin, am fost onorați de participarea Excelenței Sale, domnul Cord Meier-Klodt, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Federale a Germaniei la București.

Cristian Sallai, conducătorul biroului GNTB de la Belgrad care coordonează activitatea pentru țările balcanice, a deschis conferința prezentându-l și oferind cuvântul Excelenței Sale, domului ambasador, care s-a declarat satisfăcut de activitatea, dar mai ales de rezultatele activității GNTB. Cristian, cu sprijinul blogosferei, al presei de turism, al tour operatorilor  și al tuturor celor care au înțeles destinația de vacanță Germania, au făcut ca în 2017 oaspeții români să aibă peste un million de înnoptări în această țară. Da, Germania ne-a atras mereu iar în neagra perioadă comunistă era un adevărat tărâm al făgăduinței. Acum e bine că ne atrage și ca destinație de vacanșță pentru că Germania are atât de multe comori turistice încât o viață de om pare scurtă pentru a le savura pe toate.

Apoi Cristian și colega lui Tijana Djuricic ne-au prezentat cifrele, visele și țintele pe care le vizează Germania în materie de turism. Ei bine, analizând cifrele, ne-am dat seama că și-au transformat unele vise în realitate atât de repede încât atunci cînd s-au trezit realitatea era deja petrecută până să se fi trerminat visul.

2017 a însemnat o creștere cu 18,6% a înnoptărilor românilor în Germania, față de cresterea estimată de sub 10%.

Îmbucurător este că românii, în mod clar, vizitează Germania ca destinație de vacanță, lucru ce reiese din media înnoptărilor care a sărit de 4 nopți pentru fiecare oaspete.

Planurile și ambițiile sunt mari și se ajustează de la an la an. Calculele sunt făcute cu precizie nemțească și pentru 2030 germanii vor să atingă 121,5 milioane de innoptări. În 2010 au avut 60, în 2013 67,8 iar anul trecut 79,3. Pentru 2017 nu se așteptau la o creștere de 4%, în contextul în care creșterea lui 2016 față de 2015 fusese de cca 1%.

Și uite așa, cei care măsoară și calculează de 10 ori au făcut din Germania a treia destinație de vacanță din Europa, după Spania și Franța.

Dar Germania are cu ce să atragă și germanii, când vor ceva, știu să vrea.

Îmbinarea armonioasă a rutelor de interes turistic cu cadrul natural, vasta moștenire culturală, varietatea peisajului și, nu în ultimul rând, bucătăriile diferitelor zone etnoculturale fac să avem vacanțe foarte reușite în Germania.

File din bucătăria tradițională au fost preluate și sophisticate de bijutierii gusturilor bune în cele peste 300 de restaurante cu stele Michelin.

Ce să spun de cele peste 1300 de berării care oferă peste 5000 de feluri diferite de bere, urmând rețete și tehnologii străvechi, beri produse în cantități mici, pe care le poți savura doar acolo, în încântătoarea berărie?

Vinurile germane sunt de clasă superioară și sunt companion excelent al bucătăriei tradiționale germane.

La finalul conferinței ne-am defătat cu preparatele gătite după rețete germane de Maestrul Petrișor Tănase, cel care a fost primul bucătar ce ne-a dezvăluit secrete din spatele micului ecran și care, așa cum v-am spus, este unul dintre cunoscătorii în amănunt al acestei minunate bucătării. Și, a prpos de bere și Petrișor, mulți mergeam pe vremuri la restaurantul Berlin din București pentru a încerca să simțim gustul libertății la o sondă de bere și un preparat de dincolo de zid. Câți știam că artizanul din bucătăria germană a ”Berlinului” era Maestrul Petrișor?

Astăzi putem savura toate gusturile și aromele Germaniei la ele acasă.

Călătoriți în Germania și veți găsi visul vacanței!

Fii mereu gata de aventură!

Abonează-te și descoperă destinații noi, ponturi de călătorie și inspirație pentru următoarea ta escapadă!

Mai multe articole

China e miracol sau realitate?

China e miracol sau realitate? Este întrebarea care nu-ți dă pace după primul pas făcut în această țară ”cât China”. Am fost de curând în China. Încerc să vă fac să vedeți ce am văzut eu acolo, ca turist în grup organizat. Am intrat în China prin uriașa poartă, Shanghai Pudong International Airport. După amprentare și controlul documentelor am trecut frontiera și ne-am întâlnit cu ghida care ne-a preluat și

Mai mult...

A trecut 2024

A trecut 2024. Ce va urma? 2025, desigur. Cum a fost 2024. Cu exprimarea cea mai blândă, i-aș spune ciudat și destul de răutăcios. Pentru români fost un an al dezmățului guvernului. Și al instituțiilor de stat. Niciuna dintre instituțiile statului n-a ținut cont că ele sunt în slujba poporului. S-au comportat ca și când ar fi fost invers. 2025 vine și că vrea și că nu vrea. Din păcate

Mai mult...

Orașul pe care l-am iubit pe cât l-am urât. Amintiri despre București

Orașul pe care l-am iubit pe cât l-am urât. Amintiri despre București. Prima dată am mers la București prin ‘68, sau ’69. Aveam trei sau patru ani. Auzisem de București de pe la televizor și radio. Habar n-aveam ce era exact. Știam că mergem la Nașu’. Nașul de cununie al părinților mei care se mutase acolo. Și pe care nu mi-l aminteam. Îl văzusem prin pozele de la botezul meu

Mai mult...

Ce facem cu turismul?

Ce facem cu turismul? Este o întrebare legitimă, mai ales când vedem că România, joacă în hora turismului mondial după altă muzică. Și în felul ei ancestral: ”un pas înainte și doi înapoi”. Alții văd altfel? Toate țările din lume clasifică turismul printre primele 3 cele mai importante ramuri ale economiilor lor, care trebuie dezvoltate. De ce? Astăzi informația și, mai ales pozele frumoase ajung de la un pol al

Mai mult...

Vin sărbătorile de iarnă

Vin sărbătorile de iarnă, dar în multe zone ale României iarna parcă nu îndrăznește să vină. Sau s-a supărat și nu mai vrea. Sau poate nu mai știm noi cum să o chemăm și nu se simte bine primită. Viața își urmează cursul. Piețele de Crăciun sunt în perioada apogeului lor. Încântă cu atmosfera lor și ne cresc nerăbdarea de a veni ziua de Crăciun. Cadourile Moșului, mirosul de mere

Mai mult...

De la New Delhi la Jaipur

De la New Delhi la Jaipur am mers cu autocarul. Pe șosele bunicele, prin circulația haotică cu care încă nu ne obișnuiserăm. Au fost și porțiuni de drum rapid, cu două benzi pe sens. În India se lucrează intens la autostrăzi. Nu toate au fost gata când am mers noi. Am făcut o escală la Mandawa pentru că Mandawa spune multe despre civilizația indiană și chiar cea umană, despre progres

Mai mult...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Distribuie