fbpx

Germania Culinară – conferința de presă a Biroului Național de Turism al Germaniei

Germania este o destinație de vacanțe reușite.

GNTB, adică Biroul Național de Turism al Germaniei, a avut conferința de presă anuală la București pentru a ne spune ce e mai e nou, ce au mai făcut pentru turism și ce le-a oferit el în schimb.

Anul acesta, tema principală a turismului german este Germania Culinară și aici chiar e de vorbit la infinit.

La Dialogue Social Bar, intr-o atmosferă plăcută, intimă și, cu siguranța că vom simți gustul bucătăriei germane subliniată de însuși Petrișor Tănase, simpaticul Le Chef care a studiat arta culinară germană chiar la Berlin, am fost onorați de participarea Excelenței Sale, domnul Cord Meier-Klodt, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Federale a Germaniei la București.

Cristian Sallai, conducătorul biroului GNTB de la Belgrad care coordonează activitatea pentru țările balcanice, a deschis conferința prezentându-l și oferind cuvântul Excelenței Sale, domului ambasador, care s-a declarat satisfăcut de activitatea, dar mai ales de rezultatele activității GNTB. Cristian, cu sprijinul blogosferei, al presei de turism, al tour operatorilor  și al tuturor celor care au înțeles destinația de vacanță Germania, au făcut ca în 2017 oaspeții români să aibă peste un million de înnoptări în această țară. Da, Germania ne-a atras mereu iar în neagra perioadă comunistă era un adevărat tărâm al făgăduinței. Acum e bine că ne atrage și ca destinație de vacanșță pentru că Germania are atât de multe comori turistice încât o viață de om pare scurtă pentru a le savura pe toate.

Apoi Cristian și colega lui Tijana Djuricic ne-au prezentat cifrele, visele și țintele pe care le vizează Germania în materie de turism. Ei bine, analizând cifrele, ne-am dat seama că și-au transformat unele vise în realitate atât de repede încât atunci cînd s-au trezit realitatea era deja petrecută până să se fi trerminat visul.

2017 a însemnat o creștere cu 18,6% a înnoptărilor românilor în Germania, față de cresterea estimată de sub 10%.

Îmbucurător este că românii, în mod clar, vizitează Germania ca destinație de vacanță, lucru ce reiese din media înnoptărilor care a sărit de 4 nopți pentru fiecare oaspete.

Planurile și ambițiile sunt mari și se ajustează de la an la an. Calculele sunt făcute cu precizie nemțească și pentru 2030 germanii vor să atingă 121,5 milioane de innoptări. În 2010 au avut 60, în 2013 67,8 iar anul trecut 79,3. Pentru 2017 nu se așteptau la o creștere de 4%, în contextul în care creșterea lui 2016 față de 2015 fusese de cca 1%.

Și uite așa, cei care măsoară și calculează de 10 ori au făcut din Germania a treia destinație de vacanță din Europa, după Spania și Franța.

Dar Germania are cu ce să atragă și germanii, când vor ceva, știu să vrea.

Îmbinarea armonioasă a rutelor de interes turistic cu cadrul natural, vasta moștenire culturală, varietatea peisajului și, nu în ultimul rând, bucătăriile diferitelor zone etnoculturale fac să avem vacanțe foarte reușite în Germania.

File din bucătăria tradițională au fost preluate și sophisticate de bijutierii gusturilor bune în cele peste 300 de restaurante cu stele Michelin.

Ce să spun de cele peste 1300 de berării care oferă peste 5000 de feluri diferite de bere, urmând rețete și tehnologii străvechi, beri produse în cantități mici, pe care le poți savura doar acolo, în încântătoarea berărie?

Vinurile germane sunt de clasă superioară și sunt companion excelent al bucătăriei tradiționale germane.

La finalul conferinței ne-am defătat cu preparatele gătite după rețete germane de Maestrul Petrișor Tănase, cel care a fost primul bucătar ce ne-a dezvăluit secrete din spatele micului ecran și care, așa cum v-am spus, este unul dintre cunoscătorii în amănunt al acestei minunate bucătării. Și, a prpos de bere și Petrișor, mulți mergeam pe vremuri la restaurantul Berlin din București pentru a încerca să simțim gustul libertății la o sondă de bere și un preparat de dincolo de zid. Câți știam că artizanul din bucătăria germană a ”Berlinului” era Maestrul Petrișor?

Astăzi putem savura toate gusturile și aromele Germaniei la ele acasă.

Călătoriți în Germania și veți găsi visul vacanței!

Fii mereu gata de aventură!

Abonează-te și descoperă destinații noi, ponturi de călătorie și inspirație pentru următoarea ta escapadă!

Mai multe articole

La mulți ani, tuturor grecilor!

La mulți ani, tuturor grecilor, la mulți ani, Ellada! Grecia sărbătorește momentul când Mitropolitul Germanos de Patras, la Mănăstirea Sfânta Lavra, în Peloponez, a proclamat începerea revoluției de eliberare de sub jugul otoman. ”Libertate sau moarte” a fost deviza lansată de acesta. A fost o luptă grea care a cerut multe sacrificii. Nafplio a devenit în 1821 prima capitală a Greciei moderne. Peloponezul a fost prima regiune eliberată. I-au urmat

Mai mult...

La mulți ani, Irlanda, la mulți ani ani, irlandezilor!

La mulți ani, Irlanda, de ziua Sfântului Patrick, ziua irlandezilor de pretutindeni! Irlanda m-a impresionat foarte mult. Peisaje extraordinare, peste tot înconjurat de verde, curățenie, case superbe și multe, multe altele. Dublinul este absolut fantastic, unic, plin de viață și lipsit de somn. Diminețile te trezești în acordurile muzicii de calitate interpretate cam peste tot de tineri ce caută consacrarea. Flori peste tot, Oameni amabili și, pe străzi, doar fețe

Mai mult...

Am trăit s-o fac și p-asta!

Am trăit s-o fac și p-asta, deși chiar n-aș fi crezut. Am participat la o degustare de ”vinuri” fără alcool. Am pus ghilimelele pentru că vinul, pentru a fi adevărat, are alcool. Aceasta e părerea mea. Speranțele Da, eram pe Rin, pe un vas de croazieră și am auzit anunțul că la barul de la pupa va fi o degustare de vinuri. Ei, da, mi-am zis! Valea Rinului, vinuri, degustare,

Mai mult...

Galați de la candidat la a fi capitală la oraș muncitoresc

Galați de la candidat la a fi capitală la oraș muncitoresc, cam acesta i-a fost destinul. La Galați fusesem o singură dată, în studenție, prin 1987. La o nuntă. Am ajuns pe întuneric iar la gară ne-a așteptat cineva care ne-adus direct într-un cartier muncitoresc, cu blocuri cu patru etaje care umpluseră toată România. După nuntă am plecat direct la gară și p-aici ți-e drumul. Ce știam, la ce mă

Mai mult...

Ce știați despre Antonio Passarelli?

Ce știați despre Antonio Passarelli? Că este un Le Chef care mai dezvăluie câte un secret din lumea gastronomiei pe la diverse emisiuni la care este invitat. Ei bine, eu tot asta știam despre el, dar mai știam că e calabrez și, ca mulți calabrezi, de foarte tânăr și-a căutat un rost în lume. În Calabria, am aflat când am fost acolo, de la un alt calabrez plecat de la

Mai mult...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Distribuie