Când te ajunge oboseala și nu mai ai chef nici de arhitectură, nici de muzee, nici de istorie – dar mai ales de cumpărături -, poți evita Mariahilferstrasse, alegând mica străduță ”Sieben Stern”, adică Șapte Stele.
Mergând așa, dinspre Ring spre Westbahnhof, pe partea stângă vei găsi un loc care te va face să uiți de celebra stradă a cumpărăturilor și să te refugiezi aici.Localul a luat pur și simplu numele străzii ca să fie mai simplu de găsit și mai greu de uitat.
Chiar după ce intri prima dată aici, acesta devine de neuitat. Berăria Sieben Stern oferă câteva sortimente de bere, toate produse aici, în berărie, și câteva feluri de mâncare care să facă o bună companie berilor.
Seriozitatea și respectul față de clienți constă și în faptul că toate felurile din meniu există și sunt servite cu promptitudine.
Începând cu aproape obișnuitele WIENER HELLES și WEIZEN CLASSIC, toate berile sunt produse aici, deci nu le căutați în alte părți. Dacă tot ați intrat aici, e bine să încercați și berea neagră PRAGER DUNKLES sau berea tip lager MÄRZEN, berea HANF, tot de tip lager dar cu ierburi (frunza de canabis este pusă în glumă, nu vă amăgiți). Ca recomandare clară este berea afumată SMOKED PORTER (BAMBERGER RAUCHBIER). Pentru amatorii de senzații tari există berea CHILLI, dar fiți atenți, căci e mai iute decât ați fi tentați să credeți!
În perioada Crăciunului berăria oferă și WEIHNACHTSBOCK, o bere cu 6,3% alcool și, ca toate celelalte, fără conservanți.
Așa cum spuneam, preparatele culinare nu sunt multe, dar sunt alese să se potrivească tuturor tipurilor de bere, și agreate de toți cei care trec pragul localului. Eu am apreciat celebrele coaste la cuptor, în varianta clasică, dar și în varianta mexicană (adică un pic picante), ciolanul de porc cu șorici crocant, pastele, gulașul (austriac, după reșeta originală din Steyermark)… și hai să mă opresc la paste con chilli, din cauza cărora nu am putut bea o halbă de bere Chilli.
Evident că ospitalitatea localului nu se oprește la iubitorii berii, și oferă bauturi nealcoolice, calde sau reci, și vinuri austriece, dintre care nu lipsesc renumitele Grüner Veltliner (dintre vinurile albe) și Blaufränkisch (dintre cele roșii).
Deserturile nu le-am putut încerca din mtive medicale, dar nu pot uita satisfacția de pechipurile celor ce ce nu aveau restricție.
Amabilitatea, profesionalismul și rapiditatea personalului completează perfect atmosfera de berărie clasică vieneză.
Dacă veți fi îndrumați în – hai să-i zicem ”Camera Trofeelor”-, nu vă lăsați copleșiți de mulțimea diplomelor. Savurați
berea!
Halba sus și să închinăm ca vienezii: PROOOOOOST!