fbpx

Pod muzical Viena-București

Pod muzical Viena-București

Viena, o capitală incontestabilă a culturii și în mod special a muzicii, este gazda multor evenimente ale tuturor genurilor de muzică.

Sommernachtskonzert

Filarmonica din Viena este unul dintre cele mai mari vise nu doar pentru iubitorii muzicii ci, mai ales, pentru muzicieni, fiind o mare onoare să își facă auzite acordurile în cadrul orchestrei sau să îndrume cu baghetele lor această orchestră.

Orchestra Filarmonicii din Viena reușește să ofere lumii cel mai vizionat eveniment al fiecărui an, Concertul de Anul Nou.

Foto: Richard Schuster

La încheierea fiecărei stagiuni, generozitatea sa și respectul pentru iubitorii săi și ai muzicii, o face să susțină din ce în ce mai celebrul Sommernachtskonzert. Prima reprezentație a avut loc în seara zilei de 25 mai 2004 și a uimit întreaga lume prin audiență. Organizatorii așteptau 30000 de spectatori și au venit să savureze muzica în jur de 90000. Numele de ”Concertul unei Nopți de Vară” îl are din 2008, după ce în anul anterior a stabilit recordul de asistență, aducând în jurul Fântânii lui Neptun din parcul Palatului Schönbrun 140000 de oameni.

Foto: Richard Schuster

Ediția din 2011 a fost dedicată unui scop caritabil: strângerea de fonduri pentru victimele cutremurului din Japonia. Atunci a fost transmis în direct de 60 de televiziuni.

La pupitrul concertului s-au aflat dirijori celebri, ca Lorin Maazel, Gustavo Dudamel, sau Franz Welser-Möst.

Mulți își reamintesc cu plăcere de ediția 2007, dirijată de Plácido Domingo.

Pentru anul acesta, dirijorul originar din Sankt Petersburg, Semyon Bychkov, a ales opere ale compozitorilor francezi, Bizet, Berlioz, Ravel și Francis Poulenc, de la care vom asculta ”Concertul pentru două piane”, opera care l-a împins spre elita muzicii mondiale.

Foto: Richard Schuster

Bucureștiul se bucură, alături de Londra, Madrid și Monza, de o punte muzicală europeană către capitala valsului.

Suntem așteptați în Parcul Unirii pentru acest important eveniment joi, 26 mai 2016. De acest privilegiu se vor mai bucura încă 46 de orașe de pe celelalte continente.

Concertul începe la ora 21:15 și austriecii sunt foarte punctuali.

Și acum un pont: postează impresiile tale pe Instagram sau Twitter cu hashtag #viennaconcert și poți câștiga dreptul de fi spectator la una dintre repetițiile pentru Concertul de Anul Nou.

Foto: Richard Schuster

Fii mereu gata de aventură!

Abonează-te și descoperă destinații noi, ponturi de călătorie și inspirație pentru următoarea ta escapadă!

Mai multe articole

Orașul pe care l-am iubit pe cât l-am urât. Amintiri despre București

Orașul pe care l-am iubit pe cât l-am urât. Amintiri despre București. Prima dată am mers la București prin ‘68, sau ’69. Aveam trei sau patru ani. Auzisem de București de pe la televizor și radio. Habar n-aveam ce era exact. Știam că mergem la Nașu’. Nașul de cununie al părinților mei care se mutase acolo. Și pe care nu mi-l aminteam. Îl văzusem prin pozele de la botezul meu

Mai mult...

Tombola biletelor la Concertul de Anul Nou de la Viena

Tombola biletelor la Concertul de Anul Nou de la Viena se deschide astăzi. Așa cum știți, la cumpăna dintre ani, Orchestra Filarmonicii din Viena susține 3 concerte. Unul pe 30 decembrie, la ora 11:00. Unul pe 31 decembrie, la ora 19:30. Iar cel mai dorit și urmărit este pe întâi ianuarie, la ora 11:15. Orele sunt pe fusul orar al Vienei. Ce este Tombola biletelor? Este un formular on line

Mai mult...

Ce știați despre Antonio Passarelli?

Ce știați despre Antonio Passarelli? Că este un Le Chef care mai dezvăluie câte un secret din lumea gastronomiei pe la diverse emisiuni la care este invitat. Ei bine, eu tot asta știam despre el, dar mai știam că e calabrez și, ca mulți calabrezi, de foarte tânăr și-a căutat un rost în lume. În Calabria, am aflat când am fost acolo, de la un alt calabrez plecat de la

Mai mult...

La mulți ani, tuturor grecilor!

La mulți ani, tuturor grecilor, la mulți ani, Ellada! Grecia sărbătorește momentul când Mitropolitul Germanos de Patras, la Mănăstirea Sfânta Lavra, în Peloponez, a proclamat începerea revoluției de eliberare de sub jugul otoman. ”Libertate sau moarte” a fost deviza lansată de acesta. A fost o luptă grea care a cerut multe sacrificii. Nafplio a devenit în 1821 prima capitală a Greciei moderne. Peloponezul a fost prima regiune eliberată. I-au urmat

Mai mult...

A trecut 2024

A trecut 2024. Ce va urma? 2025, desigur. Cum a fost 2024. Cu exprimarea cea mai blândă, i-aș spune ciudat și destul de răutăcios. Pentru români fost un an al dezmățului guvernului. Și al instituțiilor de stat. Niciuna dintre instituțiile statului n-a ținut cont că ele sunt în slujba poporului. S-au comportat ca și când ar fi fost invers. 2025 vine și că vrea și că nu vrea. Din păcate

Mai mult...

La mulți ani, Bulgaria!

La mulți ani, Bulgaria, la a 147-a aniversare a Tratatului de la San Stefano, actul de naștere al actualului stat bulgar! Tratatul prevedea un stat care includea și Macedonia de azi, și Rumelia de Răsărit. Occidentul s-a temut, însă, de a se face un stat atât de mare sub vasalitatea Rusiei. Mai ales în Balcani. S-a încheia un nou tratat la Berlin, care i-a redus teritoriul la cel de azi.

Mai mult...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Distribuie