fbpx

Ea se bucură că are unde să muncească

Ea se bucură că are unde să muncească

Ea este Yvonne. Am întâlnit-o la un hotel din Iordania. Trecea zâmbitoare printre mese și întreba pe fiecare dacă e bună cafeaua, dacă mai doresc ceva, dacă le-a plăcut mâncarea, etc. Ce credea ea de cuvință. În același timp și debarasa. Era amabilă și discretă, nu mi-a atras atenția din prima zi. Am remarcat-o prin faptul că era singura care adresa întrebările menționate. În a treia zi i-am răspuns că e rece cafeaua și aș vrea una caldă. Și-a cerut scuze deși nu ar fi avut cum să fie vinovată și în minutul următor a venit cu cana de cafea. Fierbinte. Nu știam dacă era rece cafeaua din cana găsită pe masă dar am vrut să văd ce va face Yvonne. Atunci am pe văzut ecuson și cum o cheamă.

Vorbea franceza și engleza fluent și spunea că știe destul de bine și araba.

Am întrebat-o de ce face asta doar ea și mi-a spus că se bucură să vadă turiștii fericiți și mulțumiți și că aceasta ar putea să-i facă să mai vină. Apoi, e un lucru bun să fie lăudat hotelul și să vină turiști că asta înseamnă că va avea de lucru în continuare, ceea ce este foarte important pentru ea, care provine din Kenya, dintr-o familie foarte săracă și, când trimite bani familiei, parcă îi și vede pe frații ei bucurându-se că pot merge la școală.

I-au dat lacrimile.

Eu am rămas fără cuvinte. Așa ar trebui să fie și atitudinea noastră față de muncă și școală.

Zâmbetul i-a revenit repede și a acceptat să-i fac o poză. Bravo Yvonne! Mulțumesc pentru cafea!

Fii mereu gata de aventură!

Abonează-te și descoperă destinații noi, ponturi de călătorie și inspirație pentru următoarea ta escapadă!

Mai multe articole

Am trăit s-o fac și p-asta!

Am trăit s-o fac și p-asta, deși chiar n-aș fi crezut. Am participat la o degustare de ”vinuri” fără alcool. Am pus ghilimelele pentru că vinul, pentru a fi adevărat, are alcool. Aceasta e părerea mea. Speranțele Da, eram pe Rin, pe un vas de croazieră și am auzit anunțul că la barul de la pupa va fi o degustare de vinuri. Ei, da, mi-am zis! Valea Rinului, vinuri, degustare,

Mai mult...

La mulți ani, tuturor grecilor!

La mulți ani, tuturor grecilor, la mulți ani, Ellada! Grecia sărbătorește momentul când Mitropolitul Germanos de Patras, la Mănăstirea Sfânta Lavra, în Peloponez, a proclamat începerea revoluției de eliberare de sub jugul otoman. ”Libertate sau moarte” a fost deviza lansată de acesta. A fost o luptă grea care a cerut multe sacrificii. Nafplio a devenit în 1821 prima capitală a Greciei moderne. Peloponezul a fost prima regiune eliberată. I-au urmat

Mai mult...

Ce știați despre Antonio Passarelli?

Ce știați despre Antonio Passarelli? Că este un Le Chef care mai dezvăluie câte un secret din lumea gastronomiei pe la diverse emisiuni la care este invitat. Ei bine, eu tot asta știam despre el, dar mai știam că e calabrez și, ca mulți calabrezi, de foarte tânăr și-a căutat un rost în lume. În Calabria, am aflat când am fost acolo, de la un alt calabrez plecat de la

Mai mult...

A trecut și Târgul de Turism

A trecut și Târgul de Turism al României, ediția de primăvară a lui 2025. Așteptat de unii cu nerăbdare și multe vise, așteptat de alții doar ca să treacă, micul Târg a avut o ediție destul de reușită. Am zis ”micul” pentru că în comparație cu edițiile din anii 2000 este chiar minuscul. A cedat mult teren mediului on line, semn clar că turismul românesc vrea să meargă umăr la

Mai mult...

Anii negri ai Bucureștiului

Anii negri ai Bucureștiului au fost, fără îndoială, anii ‘80. Poate mai negri decât cei din timpul războiului. Frica mergea liberă pe străzi, rânjind sarcastic oamenilor ce-și țineau privirile în pământ să vadă cât mai puțin din dezastrul din care nu găseau calea de ieșire. Acomodarea cu lumea Bucureștiului După acea primă vizită la București au mai urmat vizite scurte, de o zi, pentru cumpărături. Lucruri care nu se găseau

Mai mult...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Distribuie