fbpx

Bilete la Concertul de Anul Nou de la Viena

Bilete la Concertul de Anul Nou de la Viena

 

Concertul de Anul Nou de la Viena este cel mai așteptat eveniment muzical al fiecărui an. Se poate spune că fiecare An Nou este, practic, adus de el, indiferent de fus orar.

Concertul a debutat în 1939, sub bagheta lui Clemens Krauss și întotdeauna a avut la pupitru dirijori dintre cei mai buni ai lumii și ai vremii, dintre care îi menționez pe Willy Boskovsky, Herbert von Karajan, Lorin Maazel, Zubin Metha, Franz Welser-Möst sau Riccardo Mutti, cel căruia acum i-a fost încredințată pentru a cincea oară responsabilitatea și onoarea de a pregăti și dirija acest concert, la următoarea cumpănă dintre ani.

Din 1959 ÖRF transmite în direct acest eveniment, preluat astăzi de peste 90 de televiziuni din întreaga lume, pentru desfătarea a mai mult de un miliard de telespectatori.

De fapt, în Sala de Aur a Musikverein, orchestra Filarmonicii din Viena sustine 3 concerte cu același dirijor și același program, dar se transmite doar cel mai râvnit dintre ele, cel din întâi ianuarie.

Cele 3 concerte au loc în 30 decembrie la ora 11 (prețuri bilete de la 20 la 450 EUR), 31 decembrie la 19:30 (prețuri bilete de la 25 la 800 EUR) și întâi ianuarie la 11:15 (prețuri de la 35 la 1090 EUR).

Așa cum ne-a obișnuit în ultimii ani, ÖRF ne-a făcut să ne pară mai puțin rău că nu am fost în sală difuzând evoluții ale ansamblului de balet în săli semnificative din palate austriece.

Dreptul de a cumpăra bilete la concertul din prima zi a anului se obține prin tragere la sorți între care se înscriu, începând de astăzi și până pe 28 februarie pentru a câștiga acest privilegiu.

Înscrierile se fac aici!

Fiecare castigator poate cumpăra maxim două bilete la categoria aleasă la înscriere.

Vă doresc mult success!

Fii mereu gata de aventură!

Abonează-te și descoperă destinații noi, ponturi de călătorie și inspirație pentru următoarea ta escapadă!

Mai multe articole

Ce știați despre Antonio Passarelli?

Ce știați despre Antonio Passarelli? Că este un Le Chef care mai dezvăluie câte un secret din lumea gastronomiei pe la diverse emisiuni la care este invitat. Ei bine, eu tot asta știam despre el, dar mai știam că e calabrez și, ca mulți calabrezi, de foarte tânăr și-a căutat un rost în lume. În Calabria, am aflat când am fost acolo, de la un alt calabrez plecat de la

Mai mult...

La mulți ani, Bulgaria!

La mulți ani, Bulgaria, la a 147-a aniversare a Tratatului de la San Stefano, actul de naștere al actualului stat bulgar! Tratatul prevedea un stat care includea și Macedonia de azi, și Rumelia de Răsărit. Occidentul s-a temut, însă, de a se face un stat atât de mare sub vasalitatea Rusiei. Mai ales în Balcani. S-a încheia un nou tratat la Berlin, care i-a redus teritoriul la cel de azi.

Mai mult...

Ce facem cu turismul?

Ce facem cu turismul? Este o întrebare legitimă, mai ales când vedem că România, joacă în hora turismului mondial după altă muzică. Și în felul ei ancestral: ”un pas înainte și doi înapoi”. Alții văd altfel? Toate țările din lume clasifică turismul printre primele 3 cele mai importante ramuri ale economiilor lor, care trebuie dezvoltate. De ce? Astăzi informația și, mai ales pozele frumoase ajung de la un pol al

Mai mult...

A trecut și Târgul de Turism

A trecut și Târgul de Turism al României, ediția de primăvară a lui 2025. Așteptat de unii cu nerăbdare și multe vise, așteptat de alții doar ca să treacă, micul Târg a avut o ediție destul de reușită. Am zis ”micul” pentru că în comparație cu edițiile din anii 2000 este chiar minuscul. A cedat mult teren mediului on line, semn clar că turismul românesc vrea să meargă umăr la

Mai mult...

Orașul pe care l-am iubit pe cât l-am urât. Amintiri despre București

Orașul pe care l-am iubit pe cât l-am urât. Amintiri despre București. Prima dată am mers la București prin ‘68, sau ’69. Aveam trei sau patru ani. Auzisem de București de pe la televizor și radio. Habar n-aveam ce era exact. Știam că mergem la Nașu’. Nașul de cununie al părinților mei care se mutase acolo. Și pe care nu mi-l aminteam. Îl văzusem prin pozele de la botezul meu

Mai mult...

Românii în Statele Unite fără viză

Românii pot călători în Statele Unite fără viză, începând cu 31 martie 2025. Așa a anunțat Departamentul pentru Securitate Internă al SUA. Aceasta ca urmare a anunțului Departamentului de Stat al SUA care în 27.11.2024 spunea că în anul fiscal 2024 (01.10.2023 – 30.09.2024) rata de refuz pentru cetățenii români a scăzut sub 2,61%. Astfel a fost îndeplinită una din cerințele principale de intrare în Programul Visa Waiver Totuși ei

Mai mult...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Distribuie