Tagliatele în sos de smântână cu ciuperci și afumătură crocantă

O rețetă simplă și rapidă pe care am furat-o trăgând cu ochiul la un workshop undeva în Val di Fiemme.

Se prăjeste la foc foarte mic o ceapă mediu spre mare tăiată solzișoriși se adaugă sare. Când devine sticloasă se pun ciupercile. Ei aveau hribi proaspeți. Eu am pus ceva hribi congelați și 2 ciuperci medii chapignon brune. Apoi piper râșnit iar eu adaug și câteva boabe de piper roșu. În funcție de timpul de preparare, pastele se pun la fiert astfel încât să fie gata o dată cu ciupercile. Șunca afumată tăiată bucăți lungi se pune la foc mic să se aca crocantă Eu am folosit Tiroler Schpek. Italienii aveau ceva care arăta identic, dar se numea altfel. Nu prosciutto, să nu ziceți lângă italieni că prăjiți prosciutto!

Când sunt aproape gata ciupercile se adaugă puțin lapte dulce și smântână de gătit cu 20% grăsime, se pun pastele, se adaugă parmezan ras și se servesc. Deasupra se pun bucățelele de șuncă crocante. Eu le-am pus înainte de a pune în farfurii.

Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Tagliatele în sos de smântână cu ciuperci și afumătură crocantă
Confidențialitate și cookie-uri: acest site folosește cookie-uri. Dacă continui să folosești acest site web, ești de acord cu utilizarea lor. Pentru a afla mai multe, inclusiv cum să controlezi cookie-urile, uită-te aici: Politică cookie-uri.
Politică de confidențialitate