O rețetă simplă și rapidă pe care am furat-o trăgând cu ochiul la un workshop undeva în Val di Fiemme.
Se prăjeste la foc foarte mic o ceapă mediu spre mare tăiată solzișoriși se adaugă sare. Când devine sticloasă se pun ciupercile. Ei aveau hribi proaspeți. Eu am pus ceva hribi congelați și 2 ciuperci medii chapignon brune. Apoi piper râșnit iar eu adaug și câteva boabe de piper roșu. În funcție de timpul de preparare, pastele se pun la fiert astfel încât să fie gata o dată cu ciupercile. Șunca afumată tăiată bucăți lungi se pune la foc mic să se aca crocantă Eu am folosit Tiroler Schpek. Italienii aveau ceva care arăta identic, dar se numea altfel. Nu prosciutto, să nu ziceți lângă italieni că prăjiți prosciutto!
Când sunt aproape gata ciupercile se adaugă puțin lapte dulce și smântână de gătit cu 20% grăsime, se pun pastele, se adaugă parmezan ras și se servesc. Deasupra se pun bucățelele de șuncă crocante. Eu le-am pus înainte de a pune în farfurii.
Poftă bună!