Dragii mei cititori,

Ne amintim cum, acum (deja) multi ani, un bucătar simpatic apărea pe micile noastre ecrane și încerca să ne convingă că bucătăria și arta culinară nu sunt nici imposibile, mai ales pentru cei ce au disponibil ceva suflet pentru ele. Da, da, Maestrul Petrișor Tănase, el era.

Simpatic, cu o mustață care în loc să îi ascundă zâmbetul complice, i-l accentua, cu ochii ușor migdalați care debordau de bucuria divulgării de secrete, Petrișor a demolat foarte repede acel zid ce ne imaginam că ne desparte de bucătărie și bunul gust. I-au mai urmat și alții dar, știți cum se zice, niciodată nu e ca prima dată.

Apoi maestrul a rărit-o cu sticla și a inceput noi și noi proiecte.

Ei bine, văzând ce simplu e totul pentru Petrișor am început să încerc și eu diverse rețete de la el, de la Regretatul Radu Anton Roman și, mai târziu de la mai mulți chefi de pe canalele de specialitate, precum enervant de îndemânaticul Jamie.

Cel mai mult m-a ambiționat să încerc preparate pe care le-am mâncat prin călătoriile mele și de care nu auzisem pe la noi. La începuturi nici ingredientele sau condimentele din ele nu se găseau pe la noi. Dar era Naschmarkt la Viena, un adevărat paradis al mirodeniilor și n-ați văzut față de copil mai fericită decât a mea când intram acolo.

În călătorii e bine să gustăm tot ce e specific locului respectiv, așa îi putem simți gustul și aromele, măestria și imaginația localnicilor și așa intrăm în sufletul lor pe ușa ce ne-au deschis-o.

De preferat sunt localurile unde mănâncă localnicii, nu cele din zona marilor obiective. Dacă aveți ocazia să mâncați la vreo familie ceea ce a gătit pentru ea, să nu ezitați.

Așadar, am decis să introduc o nouă rubrică în pagina mea despre călătorii, dedicată gastronomiei sau călătoriilor culinare, unde voi posta și unele dintre rețetele încercate, cele care consider eu că mi-au ieșit și pe care le vom dezbate.

Maestrul Petrișor va fi primul chef intervievat  în această rubrică și tot pe el îl vom ruga, din când în când să ne mai spună câte ceva din experiențele sale pe diverse meridiane.

Deci, vă aștept pe ”Planeta Gourmet”!

Cu Maestrul Petrișor Tănase

Cotlet cu șorici crocant

Spanakopita

Workshop de gătit la Budapesta

Coroniță cu sparanghel

Mușchi Wellington

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Planeta Gourmet
Confidențialitate și cookie-uri: acest site folosește cookie-uri. Dacă continui să folosești acest site web, ești de acord cu utilizarea lor. Pentru a afla mai multe, inclusiv cum să controlezi cookie-urile, uită-te aici: Politică cookie-uri.
Politică de confidențialitate