Fac eu ce fac și mă pierd purtat de gând spre Mediterana, împletit în aromele și culorile ei inconfundabile.
Nu știu ce mi-a adus în minte papoutsaki, un fel de mâncare care mi-a pus un zâmbet larg pe față atunci când l-am văzut prima dată. M-a amuzat și m-a dus cu gândul la papuceii unui un turculeț cu turban și șalvari de pe un ambalaj de cafea mocca din copilărie.
Am mâncat și am recunoscut ingredientele. La destul de scurt timp după ce am revenit acasa am încercat rețeta, dar din motive de diabet am eliminat sosul bechamel.
Noi am tăiat vinetele în două, pe lung, le-am scobit și le-am dat cu lămâie. Am pus ceapă la caramelizat și am adăugat carne de curcan tocată. Am pus piper, salvie, un pic de nucșoară și un cuișor măcinat. În acest timp jumătățile de vânătă au stat la cuptor, la 180 °C până s-au înmuiat. Am pus umplutura și le-am mai dat la cuptor cca 25 de minute.
Ce a iesit? Ceva ca în poză și foarte bun.