Fac eu ce fac și mă pierd purtat de gând spre Mediterana, împletit în aromele și culorile ei inconfundabile.

Nu știu ce mi-a adus în minte papoutsaki, un fel de mâncare care mi-a pus un zâmbet larg pe față atunci când l-am văzut prima dată. M-a amuzat și m-a dus cu gândul la papuceii unui un turculeț cu turban și șalvari de pe un ambalaj de cafea  mocca din copilărie.

Am mâncat și am recunoscut ingredientele. La destul de scurt timp după ce am revenit acasa am încercat rețeta, dar din motive de diabet am eliminat sosul bechamel.

Noi am tăiat vinetele în două, pe lung, le-am scobit și le-am dat cu lămâie. Am pus ceapă la caramelizat și am adăugat carne de curcan tocată. Am pus piper, salvie, un pic de nucșoară și un cuișor măcinat. În acest timp jumătățile de vânătă au stat la cuptor, la 180 °C până s-au înmuiat.  Am pus umplutura și le-am mai dat la cuptor cca 25 de minute.

Ce a iesit? Ceva ca în poză și foarte bun.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Paputsaki sau cum se zice pe la noi, papucei
Confidențialitate și cookie-uri: acest site folosește cookie-uri. Dacă continui să folosești acest site web, ești de acord cu utilizarea lor. Pentru a afla mai multe, inclusiv cum să controlezi cookie-urile, uită-te aici: Politică cookie-uri.
Politică de confidențialitate