fbpx

E vacanță!

E vacanță! Suntem în mijlocul vacanței de vară. Mulți deja au consumat-o, mulți au de mult timp o rezervare și abia așteaptă să plece în vacanță.

Celor care încă nu ați decis unde să mergeți, vreau să vă fac câteva recomandări în interesul reușitei vacanței voastre.

Cum să facem să ne fie mai ușor?

Primul pas este să alegeți o destinație unde să ajungeți într-un timp rezonabil.

A doilea pas este să consultați un agent de turism care să va prezinte variante de cazare cu camere disponibile și confirmare pe loc.

Pentru alegerea unei destinații eu aș începe cu România. În fiecare zonă a țării sunt locuri care ne pot face o vacanță frumoasă.

Imagine Dana Resort, Venus

Litoralul rămâne o atracție pentru vacanță

Cei ce vor vacanțe în zone litorale, au varianta litoralului nostru. Romania are puțin peste 70 de kilometri de țărm, inclusiv micuțele plaje de la Sulina, Sfântu Gheorghe și Gura Portiței. Stațiunile sunt bine cunoscute, atmosfera este pe placul nostru. O destinație de vacanță potrivită pentru mulți români. E bine să știți că și pe litoralul nostru au venit oameni de turism care au investit, au renovat hoteluri, au modernizat ofertele și vacanțele petrecute aici satisfac pretențiile justificate ale turiștilor.

Vă veți întreba ”ce noutăți ar putea fi?”

De exemplu:

  • pachete cu Al inclusive Light sau chiar Al Inclusive;
  • excursii de o zi în Delta Dunării (cu autocarul până la Murighiol și apoi cu ambarcațiune pe brațul Sfântu Gheorghe, lacurile Isac, Perivolovca și Kiril).

Turiștii ce preferă excursiile cu autoturismul propriu pot face o excursie de câteva ore la monumentul Tropaeum Traiani de la Adamclisi și o degustare de vinuri la crama Murfatlar.

Lumea mirifică a Deltei Dunării

Delta Dunării este o destinație specială care oferă vacanțe unice. Delta este altfel în fiecare zi, ca o fată care ia alte haine și își aranjează altfel părul. În Deltă, cei care oferă cazare au și ambarcațiuni cu care asigură transferurile, dar organizează și excursii în cele mai frumoase locuri ale acestui Colț de Rai, pentru colonii de diverse specii de păsări, pentru nuferi, pentru apusuri de Soare sau, la Sulina, pentru vizitarea orașului, a locului unde Dunărea se aruncă în brațele Mării Negre sau chiar pentru puțină plajă și o baie în mare.

Deta Dunării

Zona montană și submontană

Munții noștri au o mulțime de stațiuni cu oferte bune pentru vacanțe.

  • Apusenii cu zona Padiș sau Beliș-Fântânele.
  • Munții Rodnei și frumosul Maramureș.
  • Bucovina cu peisajele fermecătoare, celebrele mănăstiri, trenul tematic Huțulca, Salina Cacica și multe altele.
  • Carpații de Curbură și zona vini viticolă a Moldovei.
  • Munții Măcinului au multe, multe de arătat. O variantă de vacanță ce nu trebuie neglijată.
  • Zona vini viticolă din Prahova și Buzău. Tot în Prahova, sunt Băile Telega, pe nedrept trecute în uitare de mulți turiști.
  • Transfăgărășanul trebuie avut în vedere și de cei ce l-au parcurs și de cei ce încă nu au călcat pe el.
  • Bisericile, castelele  și cetățile fortificate din Transilvania.
  • Defileul Jiului, Cheile Sohodolului, complexul statuar de la Târgu Jiu.
  • Rezervația Cheile Nerei, Clisura Dunării.
  • Linia de cale ferată Anina-Oravița și Teatrul din Oravița unde a activat ca sufleor, Mihai Eminescu.

Sunt sigur că nu am cuprins toate locurile frumoase din România și sper să nu se supere nimeni că am uitat o zonă anume sau un obiectiv anume.

Tren cu abur a Oravița

Brăila, ceasul

Transfăgărășanul

Imagine din Cheile Sohodolului

Oradea

Teatrul din Oravița unde Mihai Eminescu a fost sufleor

Castelul Corvinilor

Farul de la Sulina

Fii mereu gata de aventură!

Abonează-te și descoperă destinații noi, ponturi de călătorie și inspirație pentru următoarea ta escapadă!

Mai multe articole

A trecut 2024

A trecut 2024. Ce va urma? 2025, desigur. Cum a fost 2024. Cu exprimarea cea mai blândă, i-aș spune ciudat și destul de răutăcios. Pentru români fost un an al dezmățului guvernului. Și al instituțiilor de stat. Niciuna dintre instituțiile statului n-a ținut cont că ele sunt în slujba poporului. S-au comportat ca și când ar fi fost invers. 2025 vine și că vrea și că nu vrea. Din păcate

Mai mult...

FITUR 2025

FITUR 2025, adică ediția de anul acesta a Târgului Internațional de Turism de la Madrid. Este prima mare manifestare de acest gen din an și este foarte importantă, atât pentru operatorii de incoming cât și pentru cei de outbounding. Am decis să vizitez acest târg. A fost 45-a ediție a FITUR și a treia la care am participat eu, ca specialist. Planul de călătorie. Planul de călătorie a inclus, firește,

Mai mult...

La mulți ani, tuturor grecilor!

La mulți ani, tuturor grecilor, la mulți ani, Ellada! Grecia sărbătorește momentul când Mitropolitul Germanos de Patras, la Mănăstirea Sfânta Lavra, în Peloponez, a proclamat începerea revoluției de eliberare de sub jugul otoman. ”Libertate sau moarte” a fost deviza lansată de acesta. A fost o luptă grea care a cerut multe sacrificii. Nafplio a devenit în 1821 prima capitală a Greciei moderne. Peloponezul a fost prima regiune eliberată. I-au urmat

Mai mult...

Orașul pe care l-am iubit pe cât l-am urât. Amintiri despre București

Orașul pe care l-am iubit pe cât l-am urât. Amintiri despre București. Prima dată am mers la București prin ‘68, sau ’69. Aveam trei sau patru ani. Auzisem de București de pe la televizor și radio. Habar n-aveam ce era exact. Știam că mergem la Nașu’. Nașul de cununie al părinților mei care se mutase acolo. Și pe care nu mi-l aminteam. Îl văzusem prin pozele de la botezul meu

Mai mult...

La mulți ani, Bulgaria!

La mulți ani, Bulgaria, la a 147-a aniversare a Tratatului de la San Stefano, actul de naștere al actualului stat bulgar! Tratatul prevedea un stat care includea și Macedonia de azi, și Rumelia de Răsărit. Occidentul s-a temut, însă, de a se face un stat atât de mare sub vasalitatea Rusiei. Mai ales în Balcani. S-a încheia un nou tratat la Berlin, care i-a redus teritoriul la cel de azi.

Mai mult...

Tombola biletelor la Concertul de Anul Nou de la Viena

Tombola biletelor la Concertul de Anul Nou de la Viena se deschide astăzi. Așa cum știți, la cumpăna dintre ani, Orchestra Filarmonicii din Viena susține 3 concerte. Unul pe 30 decembrie, la ora 11:00. Unul pe 31 decembrie, la ora 19:30. Iar cel mai dorit și urmărit este pe întâi ianuarie, la ora 11:15. Orele sunt pe fusul orar al Vienei. Ce este Tombola biletelor? Este un formular on line

Mai mult...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Distribuie